Hozzávalók 4-5 liter ivóléhez
2,5 kg alma
25-35 dkg cukor
2,5-3 l víz
1 csapott teáskanál citromsav
Az almát hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd fokozatosan adagolva felöntjük vízzel. Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy
igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni. Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük. A citromsavval együtt még
1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp: ezzel a módszerrel körtelevet is készíthetünk. Akár hullott gyümölcs is felhasználható, a gyümölcshús súlya ehhez a mennyiséghez kb. 2-2,1 kg legyen.
1.Az agavé szirup kivételével valamennyi hozzávalót tedd a Vegital készülékbe, töltsd fel vízzel a MAX jelzésig, és indítsd el a ganonatej/száraz programot. 2.Szűrés után keverd b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a húsát felkockázzuk. A gyömbért megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, a citromot felkarikázzuk. 1,5 l vizet forráspontig hevítünk, belet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet felforralom a cukorral együtt, kicsit besűrítem, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat jól megmosom. A szirupot beleöntöm az üvegbe, nagyjából a háromne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet öntsünk egy kancsóba. Csavarjuk bele 5 citrom levét. 9 kávéskanál cukrot tegyünk hozzá, majd keverjük el. Adjuk hozzá a kockára vágott gyümölcsöket. 10 perc elég rá, és 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű