3 ementáli tömlős sajt
1 natúr tömlős sajt
1 kis fej vöröshagyma
olívaolaj
szerecsendió
fehér bors
1 gerezd fokhagyma
zöldség alaplé
tejszín
1-2 szelet fehér, vagy barna kenyér
reszelt sajt
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a tömlős sajtokat hozzákeverjük. Felöntjük zöldség alaplével, és felforraljuk. Időközben beletesszük a préselt fokhagymát is a szerecsendióval és a borssal együtt. A levest tejszínnel besűrítjük.
A kenyeret megpirítjuk, és bedörzsöljük fokhagymával. Rátesszük a reszelt sajtot, és visszatesszük a forró sütőbe.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, ezután kockázzuk fel. Tálaláskor a tányérba sajtot reszelünk, erre öntöm a forró levest, aminek a tetejére a fokhagymás kenyérkockákat helyezzük. Végén még egy kis reszelt sajttal megszórva nagyon finom levest nyerünk.
A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és sárgarépát megtisztítjuk, és hosszabb hasábokra vágjuk. A szalonnát kevés zsíron kiolvasztjuk, megpároljuk b...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A zsíron kezdjük el a vöröshagymát megpirítani, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Rádobjuk a felcsíkoz...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket zsiradékon megpároltam, majd félrevettem a tűzről és kevés (leheletnyi) őrölt paprikával megszórtam, tettem bele zeller zöldet (nekem van fagyasztott, mert sokat hasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont ropogósra sütjük, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, kockára vágott krumplit és a kukoricát. Beletesszük a babért, kakukkfüvet, a halat, leveskockát és forrásig hevítem...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz