1 nagy fel vöröshagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1,5 liter alaplé
2 dl tejszín
2 tubus ömlesztett sajt (20 dkg)
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
1 evőkanál aprított snidling
só, bors
A megolvasztott vajon megpároljuk a fölaprított vöröshagymát, meghintjük a liszttel, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejszínt, az ömlesztett sajtot, és addig keverjük, míg a sajtok el nem olvadnak. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A kész leveshez hozzáadjuk a zöld fűszereket.
Sajtos pirítóssal tálaljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat összekeverjük,szép simára dolgozzuk. Amikor a zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA köménymagból teát főzünk és leszűrjük. Rántást készítünk és púpos tojást sütünk. A vízbe teszünk apró laskát, majd a leszűrt teát a kockára vágott tojást majd a rántást. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A sárgarépát, a zellert és a krumplit pucoljuk meg, mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. ◾️A vöröshagymát aprítsuk fel és kevés olajon dinszteljük meg. ◾️Adjuk hozzá a zöld...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz