60-70 dkg burgonya
50 dkg darált sertéshús
1 pohár tejföl
1 tojás
4 db Mekdve kockasajt
kb. 6 dkg sütőmargarin
fűszere
A burgonyát héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk. Diónyi margarinon megpároljuk az ízlés szerint fűszerezett húst. Közepes méretű tűzálló tálat margarinnal kikenünk, rászórunk 2 db apróra vágott Medve kockasajtot, majd a karikákra vágott burgonya felével befedjük a tálat. Ráterítjük az előkészített húst, majd rádaraboljuk a másik két kockasajtot. Befedjük a maradék burgonyával, és a tejföl és a tojás keverékével leöntjük.
Margarin forgácsokat dobunk rá, pirosra sütjük
.
Légkeverés nélkül 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on.
1. A rizst odatesszük főni a héjától megfosztott és apróra vágott paradicsommal, curryvel, vegetával, és puhára pároljuk. 2. A tojásokat megfőzzük, héjukat eltávolítjuk. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsíron lepirítjuk a hagymát, rátesszük a húst, fűszerezzük és majdnem készre főzzük. Ha nem enged elég levet, nagyon kevés vizet öntsünk alá, hogy oda ne égjen, de tényleg csak a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, kockázzuk, majd egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, sózzuk, és félpuhára főzzük. Egy krumplinyomó vagy villa segítsé...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű