menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTOS-TEJSZÍNES-PETREZSELYMES MÁRTÁS: ALFREDO


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
Nehézségi fok: könnyű
1 adag: 576 kcal

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg vaj
15 dkg reszelt parmezán sajt
2 csokor petrezselyem
3 dl tejszín

Elkészítés:


1. Felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.
2. Közben a petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk. A mártásba belekeverjük, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk. Ezt a mártást hagyományosan hosszúmetélttel (fettucine) tálalják.

SAJTOS-TEJSZÍNES-PETREZSELYMES MÁRTÁS: ALFREDO

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Quiche
Quiche

Quiche tészta elkészítése: A psylliumot elkeverjük a vízben. A liszteket elvegyítjük egy tálban, hozzáadjuk a sót, majd a felkockázott margarint, a vízben elkevert psylliumot é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Pizza
Pizza

A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai lasagne (8 személyre)
Bolognai lasagne (8 személyre)

- Az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát és felöntjük kis vízzel (2-3 ek). -...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Olivás laposkenyér
Olivás laposkenyér

A lisztet átszitáljuk, összekeverjük sóval, majd hozzáadjuk a korábban 1dl langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. A 4 evőkanál olívaolajat beleöntjük 2 dl langyos vízbe, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk