menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú krumplileves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 személyre
80 dkg burgonya
2-3 sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
1 kis darabka zeller
1 közepes vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
5 dkg erdélyi szalonna
10 dkg füstölt kolbász
3 dl savanyúkáposzta-lé
2 babérlevél
tárkony

1 evőkanál zsír
kevés liszt
őrölt pirospaprika
a tálaláshoz: fejenként 1-2 főtt tojás, tejföl

Elkészítés:


Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, majd a felkarikázott sárgarépát és gyökeret. Kevergetve 3-4 percig dinszteljük, és hozzáadjuk a zellert, a kockára vágott burgonyát és a fokhagymagerezdeket. Átkeverjük, ízesítjük sóval, kevés tárkonnyal, és beletesszük a babérlevelet. Hozzáöntjük a savanyú káposzta levét, majd felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi a zöldségeket, és félpuhára főzzük. Mielőtt teljesen megpuhulnának, eltávolítjuk a babérlevelet, beletesszük a karikára vágott kolbászt, vizet öntünk hozzá, és újraforraljuk a levest.
Közben a zsíron kevés liszttel és pirospaprikával rántást készítünk. Felengedjük kevés lével, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a levest. Ha kell, adunk még hozzá tárkonyt, sót, savanyúkáposzta-levet, és forralunk egyet rajta.
Tálaláskor főtt tojást, tejfölt és frissen sült kenyeret kínálunk hozzá.

Tipp: aki szeretné még dúsítani a levest, tálaláskor tehet bele apróra vágott savanyú káposztát.

Savanyú krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Húsleves ( Tyúk)
Húsleves ( Tyúk)

A zöldségeket meghámozzuk, tetszés szerint felvágjuk. A tyúkot alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A feldarabolt tyúkot hideg vízben feltesszük főni. Ha teteje már felhabosodott,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves

A vöröshagymát megtisztítottam, kockára vágtam és megfonnyasztottam. Hozzáadtam a lemosott, lecsepegtetett zöldborsót, majd annyi vízzel felengedtem, ami éppen ellepte. (ha nincs,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk. A tejföllel va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A megtisztított, felkockázott krumplit, zellert és vöröshagymát tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi. Tegyük bele a leveskockát, dobjunk bele egy megpucolt és megr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk