Hús lehet: csirke farhát, láb, comb (bőrével együtt), tyúk (egészben)
(ki milyen részét szeretné bele)
sárgarépa
petrezselyemgyökér - fehérrépa
karalábé
zellergumó
Krumpli ( mi krumplit is szoktunk bele főzni)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fekete bors, köménymag (Lehet őrölt vagy egész)
só, ételizesitő
A zöldségeket meghámozzuk, tetszés szerint felvágjuk.
A tyúkot alaposan megmossuk, feldaraboljuk.
A feldarabolt tyúkot hideg vízben feltesszük főni.
Ha teteje már felhabosodott, egy kanál segítségével eltávolítjuk a habot a tetejéről.
Beletesszük a hús mellé az összes zöldséget, hozzáadjuk a fűszereket.
Lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzük ki a száraztésztát. Ki hogy szereti vagy vízben megfőzhetjük vagy akár az elkészült levesből merünk, és abban főzzük ki a tésztát!
A szárnyasokból készített levesek sajátja, hogy az állat bizonyos belsőségeit is a leveshez főzik. Leggyakrabban a szívet, a májat és a zúzát szokták a leveshez adni.
A sárgaborsót megmossuk, majd a Maggi Zöldségleves kockákat vízben feloldjuk és a sárgaborsót félig puhára főzzük. Az alaplevet ízesítjük Maggi Ízvarázs ételízesítővel, teszünk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFriss zöldbabból finomabb, mint mireltből, de a mirelt hamarabb megpuhul. Anyukám ecettel és tejföllel csinálta, de én a férjem ízlése szerint, borsodiasan készítem: se ecet, se t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csíkokra metélt kelkáposztát a zöldséglevesben feltesszük főni, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Ha megfőtt, a levével együtt összeturmixoljuk. A hagymát lereszeljük és olajo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a kicsit összevágott savanyú káposztát és együtt dinszteljük. 2. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb 2,5 liter vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű