1 adag
30 dkg burgonya
3 dkg disznózsír (szalonnából kisült zsírt használtam)
1 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
0.5 teáskanál só
0.25 teáskanál fekete bors
0.25 teáskanál fűszerpaprika
cayenne bors ízlés szerint
A burgonyát alaposan megsikáljuk, négybe vágjuk, és maximum 5 mm vékonyra felszeleteljük.
A zsírt egy nagy méretű teflonos (karácsony után már remélem kerámia) tepsiben, közepestől kicsit nagyobb lángon felhevítjük. Belerakjuk a krumpli szeleteket, jól összeforgatjuk a forró zsírral. Lefedve pároljuk/pirítjuk 5 percig.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fokhagymát meg a fűszereket, ezzel is jól összeforgatjuk. Tekerjük közepestől kicsit lejjebb a lángot, és lefedve további 3-4 percig sütjük, gyakran megrázogatva, nehogy megégjen a fokhagyma.
Szűrőlapáttal szedjük ki tányérra. Ha nem akarjuk, hogy a hátsó fertályunkon mindez lerakódjon, akkor feltétlen szórjunk rá cayenne borsot. :o)
Egy nagyobb lábasban kb. 20 perc alatt puhára főzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit. A vaj felét megolvasztjuk, és félretesszük. Ha a krumplit leszűrjük, majd visszarakj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű