0.5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj
125 g burgonya (megtisztított, hámozott)
0.5 evőkanál búzaliszt (BL55)helyett v más pl: szentjánoskenyérmag liszt
550 ml alaplé - zöldség
250 g friss spenót levél
só
fekete bors (őrölt)
szerecsendió (őrölt)
Az alapanyagokat készítsük elő, a hagymát kockázzuk fel.
A tökéletes spenótleves recept lépés 1 foto
Az olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
A tökéletes spenótleves recept lépés 2 foto
Közben a burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd adjuk a hagymához és kicsit pirítsuk össze vele.
A tökéletes spenótleves recept lépés 3 foto
Ajuk hozzá a lisztet is és ezzel is forgassuk át.
A tökéletes spenótleves recept lépés 4 foto
Öntsük fel az alaplével, jól keverjük össze, majd kb. 15 percig főzzük fedő alatt.
A tökéletes spenótleves recept lépés 5 foto
Közben a megtisztított spenótleveleket forrásban levő vízbe dobjuk, egyet kavarunk rajta, és azonnal kiszedjük jéghideg vízbe. Lehűtjük benne, leöntjük róla a vizet, és alaposan hagyjuk lecsöpögni. Majd aprítsuk fel finomra.
A tökéletes spenótleves recept lépés 6 foto
A spenótlevelek felét adjuk a leveshez, botmixerrel alaposan turmixoljuk össze.
A tökéletes spenótleves recept lépés 7 foto
Fűszerezük...
A tökéletes spenótleves recept lépés 8 foto
... és adjuk hozzá a maradék spenótlevelet. Egyet rottyantunk rajta és kész is. (Aki szereti, ennél a pontnál egy kevés tejszínnel dúsíthatja a levest.)
A tökéletes spenótleves recept lépés 9 foto
Buggyantott tojással tálaljuk.
A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított húst fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel. Belerakjuk a tisztított és aprított zöldségeket, a fűszereket, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. Ha felh...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA gombát alaposan folyóvíz alatt megmossuk, ha már a kalap alatt látjuk a spóratartó lemezkéket(barna csíkocskák) akkor meg kell pucolni, ha nem válik el a gomba "bőre" akkor simán...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű