menu

Családireceptkönyv.hu

spenótleves


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj
125 g burgonya (megtisztított, hámozott)
0.5 evőkanál búzaliszt (BL55)helyett v más pl: szentjánoskenyérmag liszt
550 ml alaplé - zöldség
250 g friss spenót levél

fekete bors (őrölt)
szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:


Az alapanyagokat készítsük elő, a hagymát kockázzuk fel.

A tökéletes spenótleves recept lépés 1 foto

Az olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

A tökéletes spenótleves recept lépés 2 foto

Közben a burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd adjuk a hagymához és kicsit pirítsuk össze vele.

A tökéletes spenótleves recept lépés 3 foto

Ajuk hozzá a lisztet is és ezzel is forgassuk át.

A tökéletes spenótleves recept lépés 4 foto

Öntsük fel az alaplével, jól keverjük össze, majd kb. 15 percig főzzük fedő alatt.

A tökéletes spenótleves recept lépés 5 foto

Közben a megtisztított spenótleveleket forrásban levő vízbe dobjuk, egyet kavarunk rajta, és azonnal kiszedjük jéghideg vízbe. Lehűtjük benne, leöntjük róla a vizet, és alaposan hagyjuk lecsöpögni. Majd aprítsuk fel finomra.

A tökéletes spenótleves recept lépés 6 foto

A spenótlevelek felét adjuk a leveshez, botmixerrel alaposan turmixoljuk össze.

A tökéletes spenótleves recept lépés 7 foto

Fűszerezük...

A tökéletes spenótleves recept lépés 8 foto

... és adjuk hozzá a maradék spenótlevelet. Egyet rottyantunk rajta és kész is. (Aki szereti, ennél a pontnál egy kevés tejszínnel dúsíthatja a levest.)

A tökéletes spenótleves recept lépés 9 foto

Buggyantott tojással tálaljuk.

spenótleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit. A...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtgombóc leves
Sajtgombóc leves

Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

A megtisztított húst fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel. Belerakjuk a tisztított és aprított zöldségeket, a fűszereket, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. Ha felh...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombaleves nokedlivel
Gombaleves nokedlivel

A gombát alaposan folyóvíz alatt megmossuk, ha már a kalap alatt látjuk a spóratartó lemezkéket(barna csíkocskák) akkor meg kell pucolni, ha nem válik el a gomba "bőre" akkor simán...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk