Fél kg hús (csirkefarhát vagy sertéstarja)
4 db sárgarépa
4 db petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (friss zöldje)
2 db zellerlevél
kb. 20 db szemesbors
2 ek ételízesítő
1 db zöldpaprika (friss)
20 dkg cérnametélt
só ízlés szerint
A megtisztított húst fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
Belerakjuk a tisztított és aprított zöldségeket, a fűszereket, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. Ha felhabzik, leszedjük a habját.
Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Megfőtt a répa, hús, kóstolás után kikapcsoljuk. Kb. 1,5 óráig főzzük.
Megfőzzük sós vízben a tésztát.
Ha készre főtt, leszűrjük, és tálaljuk a levessel.
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk őket. Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítju...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTurmixba teszem a petrezselymet meg az ubit és összetöröm. Közben a vajat kevés fokhagymával lepirítom...(épp csak illata legyen, nehogy megégjen!)...a fokhagymához pici lisztet a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst kb 3 liter vízben odateszem főni,hozzáadom az apróra vágott hagymát ,kaprot,csombort sót és borsot.Addig főzöm míg a hús puhára fő. Kiszedem a csontokat és beleteszem az a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMeghámozom a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és apró darabokra szeletelem őket. Erős lángon felhevítem a kókuszzsírt, és ha már forró, beletolom a hagymás-gyömbéres keveréket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű