4 csésze spenótlevél
1 közepes méretű vöröshagyma, finomra vágva
1 csésze tej
2 evőkanál búza finomliszt
1 evőkanál tejföl, vagy magasa zsírtartalmú tejszín ízlés szerint
2 evőkanál vaj
Só, bors
Alaposan mossuk meg a spenótleveleket és a szárát vágjuk ki. Tegyük fel vízzel főni és rövid ideig főzzük, majd hűtsük, és botmixerrel turmixoljuk le. Serpenyőben olvasszuk fel a vajat és a vajban dinszteljük halvány sárgára a hagymát. Adjuk hozzá a lisztet, és alacsony hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett 10 percig folytassuk a liszt pirítását. Ezután adjuk hozzá a spenótpürét, a tejet, ízlés szerint a sót, frissen őrölt borsot és további 4-5 percig főzzük alacsony hőmérsékleten. Tálalás előtt adjunk hozzá tejfölt (tejszínt).
PALÓCLEVES....50 dkg füstólt húsból és 50 dkg marha vagy sertés húsból(eredetileg birka húsból készült)pörkölttöt készítek,mikkor a húsok félig meg főttek hozzá adok 1 kg 2 cm es z...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: Könnyűkrumplit kockakra vagom A sargarepat es a paprikat felszeletelem A hagymat aprora vagom Egy fazekban keves olajat ontok,es a hagymat uvegesre parolom Hozzateszem a sargarepat,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesKevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segíts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű