karfiol 35 dekagramm
Knorr Tyúkhúsleveskocka 2 darab
sárgarépa (közepes) 1 darab
petrezselyemgyökér (közepes, 8 dkg) 1 darab
olaj 2 evőkanál
liszt 1 evőkanál
tejföl 2 evőkanál
petrezselyemzöld 1 csokor
babérlevél darab 3 fő
A karfiolt szedjük rózsáira. A répát, petrezselymet hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
2. lépés
2. lépés képe
Egy lábosban forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a szeletelt répát, petrezselymet. Pirítsuk 1-2 percig, szórjuk meg a liszttel, pirítsuk össze.
3. lépés
3. lépés képe
Öntsük fel bő 1 l vízzel, adjuk hozzá a karfiolt és a babérlevelet, forraljuk fel.
4. lépés
4. lépés képe
Tegyük bele a leveskockákat. Közepes lángon, félig lefedve főzzük 10-12 percig. Közben mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselyem zöldet.
5. lépés
5. lépés képe
A tejfölt keverjük simára egy-két evőkanál forró levessel, majd öntsük a leveshez. Ízlés szerint fűszerezzük kevés őrölt borssal.
6. lépés
6. lépés képe
Kóstoljuk meg, ha szükséges utóízesítsük sóval vagy Delikáttal. Szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.
• Csirkelevest főzni, • Bacon szalonnát hosszú csíkokra vágni, megsütni, kivenni a zsírból, • Vöröshagymát felvágni hosszúra, szalonna zsírjában megpárolni, liszttel megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához és háro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük. A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, bor...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű