Hozzávalók:
500 g barna csiperkegomba
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ág kakukkfű
1 csokor friss petrezselyem
½ dl száraz fehér bor
1,5 dl tejszín
5 dl víz
só, bors
A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához és három gerezd szintén aranyszínűre pirított, szeletelt fokhagymához. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat. A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.
A sütőtököt félbevágjuk, és úgy ahogy van, a sütőbe tesszük, puhára sütjük (nem kell bíbelődni a hámozással). A vajon karamellizáljuk a mézet, a hagymát tisztítjuk, apró k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és fokhagymát megpucolom, kis kockákra vágom és kevés olajon megpirítom, majd rárakom a karikákra vágott répákat és kicsit együtt pirítom. Felöntöm vízzel és belerak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat tisztítsd meg, majd darabold szimpatikus formákra. A hagymát szintén kockázd fel, lehetőleg minél apróbbra, a répákat és a zellert is tisztítsd meg és darabold fel. Ha m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű