• 50 dkg friss kelbimbó
• 1-2 db édes-savanykás közepes alma
• 1 szál petrezselyemgyökér
• 1 kis zellergumó fele
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 zölddiónyi nyers gyömbér
• 1 zöldségleveskocka
• 2-3 evőkanál barnarizs pehely
• 1 mokkáskanál egész fűszerkömény
• 1 mokkáskanál rózsabors (helyette használható tarkabors is, amely tartalmaz rózsaborsot)
• Leheletnyi kurkuma, szerecsendió és csípőspaprika pehely vagy chili,só ízlés szerint
• 1-2 evőkanál kókuszzsír
• 2 marék dió
A leveshez A csirkeszárnyakat megmossuk, és a két végét egymásba fonjuk. Így sokkal gusztusosabb és kevesebb helyet foglal az edényben. A szárnyakat lábosba tesszük, és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk és megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát vékony karikára vágjuk. A brokkolit és a karfiolt kis rózsáira szedjük, a csirkemellet apró kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. változat elkészítése: A sütőtököt tisztítsuk meg, daraboljuk fel nagyobb darabokra és 1,3 L vízben tegyük fel főni. Sózzuk, ízesítsük szerecsendióval. Mikor puhára főtt, botmix...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: KönnyűAz előző napon beáztatott lencsét leszűrjük. A hagymát finomra vágjuk, egy fazékban az olajon kevergetve megfonnyasztjuk, kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük, a zúzott fokhagymával, le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű