1/2 kg karfiol
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
só
bors
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, és a rózsákat beletesszük a turmixgépbe. Öntünk rá annyi főzőlevet, hogy a gép könnyedén megbirkózzon a pürésítéssel.
Közben egy kis tálkában simára keverjük a habarást, azaz a lisztet a tejszínnel, majd néhány kanál forró főzővízzel hőkiegyenlítést végzünk, és azt is beleöntjük a turmixpohárba. Összeturmixoljuk.
Visszaöntve a lábasba felforraljuk – ha keményítővel készítjük a habarást, akkor már ne forraljuk – és végül annyi tejszínt adagolunk a leveshez, hogy az ideális sűrűséget elérje.
Bőven tekertünk bele borsot, szerecsendiót. Betétnek egyben hagyott, megfőtt karfiolrózsát adhatunk hozzá.
A csirkét feldaraboljuk kis kockákra (2x2 cm nagyjából). A hagymákat apróra vágjuk. A répákat a csirkéhez hasonló módon aprítjuk fel. A gombát cikkekre vágjuk. Kevés zsiradékon le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet körömnyi nagyságúra felkockáztam. A hagymákat apróra vágtam, a gyömbért lereszeltem. A hagymát és a gyömbért 1 evőkanál olajon megdinszteltem, majd a húst hozzáadt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítom és pörköltnek való kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, és egy lábasban, olajon megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor félrehúzom, pirospaprikával...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA friss zöldbabot megtisztítjuk, két végüket lecsippentjük és az esetleges szálkákat lehúzzuk. Megmossuk a zöldbabot, majd tetszés szerinti darabokra vágjuk. Közben egy fazék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű