45 dkg tészta - penne a legjobb, de ízlésed szerint helyettesítheted bármilyennel
40 dkg hámozott paradicsom, pürésítve
15 dkg koktélparadicsom
10 dkg mozzarella sajt
5 dkg pecorino sajt - vagy hasonló keményebb juhsajt
5 dkg fontina sajt - vagy hasonló puha, zsíros tehénsajt
5 dkg gorgonzola
5 dl zsíros tejszín
2 evőkanálnyi ricotta
6-7 levél friss bazsalikom
4 evőkanálnyi vaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Először is a tésztát főzd meg bő, forró, enyhén sós vízben, fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A sajtokat mérd ki egy tálba, majd keverd hozzájuk a paradicsompürét és a tejszínt is. Végy elő egy kerámiaedényt, a vaj felével vajazd ki az alját, majd keverd össze a sajtos-tejszínes-paradicsomos szószt a tésztával, tépkedd bele a bazsalikomot, aztán egyengesd el a tálban.
A maradék vajat darabold a tetejére, szórd meg a koktélparadicsomokkal, és told be a forró sütőbe, körülbelül 15 percre, ha már fortyog és kicsit megpirult, kész is van.
Felteszünk vizet a gnocchinak, mikor forr, beletesszük a tésztát, és pár perc múlva már le is szűrjük. A csirkét apróra felkockázzuk, olívaolajon elkezdjük sütni, miko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa tejet felforralom majd lezárom alatta a gázt....az ecetet beleeszek bele...mire kihűl a tejet összekapja az ecet...leszűröm teszek bele búzadarát .. egész tojást...hagyom dagadn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a zöldségeket a zöldséglevesben, majd egy kanál zöldséglevessel és az áztatott kesudióval összeturmixoljuk. Ráöntjük a kifőtt tésztára
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű