menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes, ötsajtos tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg tészta - penne a legjobb, de ízlésed szerint helyettesítheted bármilyennel

40 dkg hámozott paradicsom, pürésítve

15 dkg koktélparadicsom

10 dkg mozzarella sajt

5 dkg pecorino sajt - vagy hasonló keményebb juhsajt

5 dkg fontina sajt - vagy hasonló puha, zsíros tehénsajt

5 dkg gorgonzola

5 dl zsíros tejszín

2 evőkanálnyi ricotta

6-7 levél friss bazsalikom

4 evőkanálnyi vaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés:


Elkészítés menete:

Először is a tésztát főzd meg bő, forró, enyhén sós vízben, fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A sajtokat mérd ki egy tálba, majd keverd hozzájuk a paradicsompürét és a tejszínt is. Végy elő egy kerámiaedényt, a vaj felével vajazd ki az alját, majd keverd össze a sajtos-tejszínes-paradicsomos szószt a tésztával, tépkedd bele a bazsalikomot, aztán egyengesd el a tálban.



A maradék vajat darabold a tetejére, szórd meg a koktélparadicsomokkal, és told be a forró sütőbe, körülbelül 15 percre, ha már fortyog és kicsit megpirult, kész is van.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés-gombás gnocchi
Csirkés-gombás gnocchi

Felteszünk vizet a gnocchinak, mikor forr, beletesszük a tésztát, és pár perc múlva már le is szűrjük. A csirkét apróra felkockázzuk, olívaolajon elkezdjük sütni, miko...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Hamis túró gombóc
Hamis túró gombóc

a tejet felforralom majd lezárom alatta a gázt....az ecetet beleeszek bele...mire kihűl a tejet összekapja az ecet...leszűröm teszek bele búzadarát .. egész tojást...hagyom dagadn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Áfonyás-tonhalas tésztasaláta
Áfonyás-tonhalas tésztasaláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán sajtszósz tésztára
Vegán sajtszósz tésztára

Megfőzzük a zöldségeket a zöldséglevesben, majd egy kanál zöldséglevessel és az áztatott kesudióval összeturmixoljuk. Ráöntjük a kifőtt tésztára

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk