hozzávalók / 4 adag
8 db tv paprika
60 dkg darált pulykacomb
1 bögre rizs
2 cs petrezselyem
1 cs zellerlevél
2 nagy paradicsom
2 dl paradicsompüré
2 ek cukor
só, bors,
fűszerpaprika
A paprikákat megmossuk, majd a csumájukat benyomjuk, megtekerjük, és kihúzzuk. A magokat kiszórjuk belőlük.
Mindezeket egy nagy lábasba helyezzük, két paradicsomot melléjük szeletelünk, a második csokor petrezselymet és a maradék zellerlevelet egyben rájuk helyezzük (ezeket később kivehetjük, vagy a lével együtt összeturmixolhatjuk).
Vízzel felöntjük az egészet, sózzuk, borsozzuk, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük a töltelékeket..
A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát vékonyra ka...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűKészítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat felaprítjuk, a laskagombát papírtörlővel letörölgetjük (ha kell, megmossuk és szárazra töröljük) és a keményebb részektől megszabadítjuk. A megtisztított gombát vékony...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA babot a főzés előtti este áztasd be. Másnap öntsd le róla a vizet, a zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Rakd a babot egy nagyobb lábosba, öntsd fel négy liter v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz