petrezselyem zöld 1 csokor
tejföl 1 darab
liszt 2 evőkanál
Knorr Zöldségleveskocka 4 darab
zsír 1 evőkanál
kapor 1 csokor
ecet 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
sárgahüvelyű zöldbab 1 kilogramm
6 fő
1. lépés
A zöldbabot tegyük fel annyi vízzel főni, hogy kb. két ujjnyival ellepje. Adjuk hozzá a leveskockákat. Ha forr, főzzük további 10 percig, majd húzzuk le a tűzről.
2. lépés
Közben a zsíron (vagy olajon) pirítsuk pár másodpercig a nagyon apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsuk halvány zsemleszínűre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a paprikát és keverjük el benne. Majd a tejfölt is, végül hideg víz hozzáadásával állandóan kevergetve készítsük el a rántást.
3. lépés
Majd adjunk hozzá egy keveset a forró léből keverjük el. Majd öntsük vissza a levesbe és kavarjuk el benne. Ezután főzzük még pár percig.
4. lépés
A végén szórjuk meg petrezselyem zölddel, kevés fekete borssal és ízlés szerint apróra vágott kaporral. Ízesíthetjük még ecettel is.
A zöldségeket, hagymát mossuk meg, megtisztítom, felvágjuk mindegyiket a sárgarépát, fehérrépát karikára, a hagymát kockára. A vöröshagymát zsíron dinszteljük, megadjuk hozzá a tar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Apróra vágott hagymát kis olívaolajon megpuhítjuk, megszórjuk paprikával. 2. Rádobjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, répát, fokhagymát és összekeverjük. 3. Felöntjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFelmelegítem a csirke alaplevet (de lehet, hogy kockából készítem). Hozzáadom a gyömbért, a csilit, a halszószt és a barna cukrot. Jól kiforralom. A csirkét vékony szeletkékre...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz