menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemle vs. kenyér vs. morzsa fasírtnál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Áztatott zsemle, kenyér, vagy morzsa? És mennyi? Attól függ, milyen állagúra szeretnénk a fasírtot: a szilárdabb golyókba általában morzsát, míg a sütőben sült, puhább, szaftosabb stefániákba tejbe áztatott zsemlét szokás tenni. Szerintünk elég fél kilónként egy zsemle, de van, aki kettőt is tesz bele. Így puhább, ruganyosabb lesz a végeredmény, és némileg háttérbe szorul a hús. Fontos, hogy ne legyenek benne nagyobb, szárazon maradt darabok, ennek érdekében akár külön, villával is érdemes összetörni a puhára ázott zsemlét.

Elkészítés:


Mi ugyanúgy készítjük, mint a fenti, sütőben sülő fasírtot, de van, aki inkább nem tesz bele vöröshagymát, és megnöveli a fokhagyma mennyiségét, hogy az esetleg kilógó hagymadarabkák meg ne égjenek. Ha nem akarják, hogy túl olajos legyen a golyó, érdemes kis darabokat formázni, és hirtelen, forró olajban sütni, nehogy megszívják magukat a fasírtok zsiradékkal.

A lényeg: nem csak amolyan beledobált, sarabolt hagyma kell bele, hanem a finomra aprított hagymát, fokhagymát meg kell futtatni olajon, esetleg vajon, és akkor lesz igazán nagyon finom. Próbáljátok ki, érdemes azt a három percet rááldozni
Fasírt – ahogy Anyuka készíti
Hozzávalók: 30-40 dkg darált sertéshús 2 db kisebb nyers burgonya 1 egész tojás bors 2 gerezd fokhagyma összevágva őrölt pirospaprika só Elkészítés: A burgonyákat lereszelem, a levét kissé kinyomkodom. Összekeverem a hússal, a fűszerekkel, az egész tojással, majd kb. 5 cm-es lapos korongokat formálok belőlük, amiket zsemlemorzsában forgatok meg. Ezután már csak ki kell sütni […]

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kemencés burgonya - OK
Kemencés burgonya - OK

1. Az egyforma nagyságú burgonyákat héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk. 2. A kikapart részt áttörjük és összeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Szezámmagos rántott hús fokhagymás tejföllel, krumpl
Szezámmagos rántott hús fokhagymás tejföllel, krumpl

A húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Az E számok osztályozása
Az E számok osztályozása

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Videós egy percesek
Videós egy percesek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk