kb. 3db közepes cékla
kb. 3 db krumpli
só
bors
fokhagymapor
kapor
tejföl
cukor
Céklát, krunplit megtisztítjuk, kisebb dabokra vágjuk, Céklát majdnem készre főzzük, só, bors, fokhagymapor,kapor ízesítéssel, aztán hozzáadjuk a krumplit. Krémesre mixeljük, kóstolás és ha kell még ízesítés, aztán újra felfőzzük tejfölt kikeverünk a levessel és összefőzzük.
Felmelegítem a csirke alaplevet (de lehet, hogy kockából készítem). Hozzáadom a gyömbért, a csilit, a halszószt és a barna cukrot. Jól kiforralom. A csirkét vékony szeletkékre...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz--Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni. -- Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagy lyukú reszelőn. vagy karikára vágom...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA lencsét és a füstölt húst előző nap este beáztatjuk. Másnap vízben feltesszük főni a füstölt húst, 15 perc múlva hozzáadjuk a lencsét is. Amikor félig megfőtt, beletesszük a kar...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű