Hozzávalók:
• 30 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• csipet só
• 6 evőkanál hideg víz
• 1 evőkanál ecet (10%)
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.
Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a disznóvágáskori hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munka.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon fincsi!
Az elkészítési idő 45 perc, ehhez hozzájön még a 12 órás hűtőben történő pihentetés. De így lesz igazi a tésztánk!
A babapiskótákat tejbe áztatjuk, és egy tortaforma rakjuk. Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét,és hozzáadjuk az áttört túrót. Hozzákeverjük a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: a száraz anyagokat – liszt, porcukor, sütőpor, van. cukor – alaposan összekeverjük egy tálban. Vastagon kivajazott tepsibe szórjuk a felét, majd rámorzsoljuk a túró fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A 4 tojásból és a piskóta hozzávalóiból lapot sütök, lehúzom a sütőpapírt, és melegen feltekerem, a sütőpapírba csomagolom, és hűlni hagyom. A körtét hámozom, és ap...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes. Nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk,én már rutinosan kettévágom,és úgy sütöm,mert sokkal egyszerűbb lesz kikaparni a belsejét.A recept szerint golyókat sütünk,de sokkal rossz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű