50 dkg túró
20 dkg babapiskóta
10 dkg mazsola
3 db citrom
2 pohár natúr joghurt
4 evőkanál kristálycukor
3 zacskó vaníliás cukor
3 dl habtejszín
A babapiskótákat tejbe áztatjuk, és egy tortaforma rakjuk. Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét,és hozzáadjuk az áttört túrót. Hozzákeverjük a cukrot, a joghurtokat, 2 vaníliacukrot, és a beáztatott, kinyomkodott mazsolát.
Keményre felverjük a tejszínt a vaníliacukorral, és a túrókrémhez keverjük. Ráöntjük a babapiskótákra, majd citrom karikákkal díszítjük.
Néhány óráig hűtőbe tesszük.
1. A sajtos tortaalaphoz dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk a masszát dupla réteg sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába. Süssük 160 fokra előmelegített sütőb...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA sütőt melegítsd elő. Egy közepes, körülbelül 20x32 centis tepsit kenj ki vékonyan vajjal, és hintsd meg liszttel. A diót vágd durvára. A lisztben keverd el a sütőport, a tojásoka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral, a citromhéjjal, a növényi olajjal és a citromlével. Külön keverjük össze a lisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport. Adjuk hozzá a szá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű