A tésztához
40 dkg finomliszt
15-20 dkg margarin
20 dkg cukor,vaníliaaroma
4 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csipet só
A krémhez ::6 dl tej
9 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
4 db tojásfehérje (felvert habja)
300 g tejföl
2 csomag vaníliás cukor
A tésztához valókat összekeverjük, összegyúrjuk.
Elfelezzük, a nagyobb részt a tepsibe nyomkodjuk.
A másik feléből majd rácsot csinálunk a krém tetejére.
A pudingot megfőzzük a cukorral.
A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinhoz.
Belekeverjük óvatosan a tejfölöket, a citromhéjat.
A krémet ráöntjük a tésztára.
Rácsozzuk a félretett tésztával. Nem baj, ha darabokból áll össze a rács. Úgyis összesül.
Kicsit előmelegített sütőben sütjük.Tűpróba után kivesszük.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Galuskaszerű tészta lesz a végeredmény. 2. Forró olajba szaggatjuk kanál segítségével. 3. Készre sütjük mindkét oldalát. (Általában magától m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAmestecam ouale intregi cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si data prin sita. Trebuie sa avem grija ca in cazul fainii ca...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörjük össze egy villával a szoba hőmérsékletű vajat és keverjük össze a sűrített tejjel, majd adjuk hozzá a vaníliát és 100 g kókuszreszeléket. Keverjük jól össze, hogy egy krémes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összemorzsoljuk a hideg, kockára vágott vajdarabokkal, hozzákeverjük a cukrot és a mandulát. Ezután hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, amennyit felvesz, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes