menu

Családireceptkönyv.hu

Karfi­ol­zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Fél fej karfiol (aprítva)
2 tojás
5 dkg reszelt parmezán
2 ek. mandulaliszt
2 ek. kókuszliszt vagy Norbi liszt
1/2 tk. sütőpor
fűszerek ízlés szerint
szezámmag

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
3. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel.

4. Formázz kb. 2 cm magas korongokat a masszából, ezeket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. Jól tömörítsd az anyagot, hogy minél jobban összeálljon! Használhatsz muffin sütőt is.
5. A tetejét szórd meg szezámmaggal.

6. Süsd kb. 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz!

Karfi­ol­zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

liszt+cukor+sütőpor+csipet só + tojás lassan hozzákeverjük a tejet simára keverjük Kevés vajat melegítünk a serpenyőben, megforgatjuk, majd a felesleggel a tésztát gazdagítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bálint
Sajtos sűltkrumpli
Sajtos sűltkrumpli

megsütjük zsírba a sűltkumplit majd beletesszük egy tepsibe és tászórjuk durva mennyiségbe a sajtot és fűszert. megolvadt a sajt mártogatós sajtal lehet enni

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Falafel, csicseriborsó fasírt
Falafel, csicseriborsó fasírt

A falafel elkészítése a csicseriborsó előkészítésével kezdődik. Ehhez áztasd be a csicseriborsókat egy éjszakára hideg vízbe. Figyelj arra, hogy jó bőven lepje el a víz, mert igenc...

Elkészítési idő: 10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kajmak
Kajmak

A kaymak — amitől még mesésebb lesz a baklava nevű édesség. Törökországban utazva a baklavát árusító cukrászdák ajánlatának elengedhetetlen része a kaymak. Ha ezzel kérjük a baklav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk