- 200 ml Szarvasi rizsliszt
- 200 ml tej
- 1 db tojás
- leheletnyi só
- 1 ek. cukor
Sütéshez:
- olaj
A tojást és a tejet egy keverőtálba öntjük, összekeverjük, sózzuk, beletesszük a cukrot, és hozzáöntjük a rizslisztet. Ez egy nem túl sűrű de nem is folyós tészta, pont olyan amilyennek egy jó palacsinta tésztának lennie kell.
Egy palacsintasütőt vékonyan kikenünk olajjal és belekanalazunk a masszából. Itt lehet játszani a mérettel és az arányokkal, de még a formával is. Közepes lángon sütjük.
* Forrás: http://www.inforabakoz.hu/blog/olvas/3-perces-palacsinta-rizslisztbol-gluten-es-laktozmentesen-2015-09-13-124616
Úgy praktikus, ha mindent, amit kell, feldarabolunk (először tisztítunk, mosunk): a hagymákat vastagabb szeletekre, a paradicsomot kockákra, a cukkinit kockákra, a húst kockákra va...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Közepes5. A „kéregsütés” pont fordítva jó, mint ahogy azt sokan – celebséfeket is beleértve – ismerjük. Forrásunk (>>) szerint mindenki rosszul süti a húst, aki a bepácolt szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Backofen auf 200 °C Ober-/Unterhitze vorheizen. Für die Füllung 1 EL Sesamöl in einer ausreichend großen Pfanne erhitzen. Gemüse in mundgerechte Stücke schneiden, Sprossen a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű