Piskóta hozzávalói:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csipet só
Töltelék:
- tejszínes puding
A tojásokat ketté választjuk, a tojássárgájához hozzá adjuk az cukrot, és habosra keverjük, hozzá adjuk a kakaóport, és alaposan elkeverjük.
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd bele forgatjuk a masszába.
Ezután a piskóta keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon 15-20 percig sütjük. Még melegen feltekerjük, és miután kihűlt megtöltjük.
* Bármilyen krémmel meg lehet tölteni.
* Mivel én gázsütővel sütöttem, picivel magasabb hőfokon és tovább sütöttem pár perccel, hogy jó legyen a piskóta tésztája.
* Forrás: http://erezdmagadjol.hu/2013/05/lisztmentes-piskota-tekercs-legdietasabb-sutemenyek/
Elkészítése: A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük. A cukrot, a lisztet, a sütőport, a tojássárgáját, a kakaót és az étolajt összekeverjük majd hozzákeverjük a tojásfehérjét és megsütjük. A margarint a po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté. A fehérjét keverd össze a cukorral, és verd fel - nem kell, hogy kemény hab legyen. Add hozzá az étolajat, a sütőporos lisztet, valamint a zsemlemorzsát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixgépben összedolgozzuk az összetevőket (az eper kivételével), majd 2 órán keresztül pihentetjük a hűtőben. Gombócokat formálunk belőle, úgy hogy a közepébe kerüljön a gyümölcs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű