1 fej vöröshagyma
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma
só
kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)
2 közepes burgonya
Hirdetés
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl
petrezselyemzöld
Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. 15-20 perc elteltével a tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.
A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.
A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenképpen főzd meg!
A zöldbabot felteszem sós vízbe főni, hozzáadom a többi zöldséget. Amikor megpuhultak a zöldségek, készítek egy rántást. Hozzáadom a leveshez. Teszek bele tésztát és puhára főzöm....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy fazékban odateszem 2 liter vízben a megpucolt zöldségeket, hagymát, fokhagymát, hozzáöntöm a paradicsomlevet, sózom, és lassú tűzön elkezdem főzni fedő alatt. Eközben egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bacont ropogósra sütjük, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, kockára vágott krumplit és a kukoricát. Beletesszük a babért, kakukkfüvet, a halat, leveskockát és forrásig hevítem...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz