3 liter víz
3 kg cukor
3 db citrom
3 marék citromfű
3 dkg citromsav
Egy nagy edényben összekevertem az összes hozzávalót, 24 órát állni hagytam, majd a forrástól számított 5 percig főztem, a tűzről levéve pedig hozzáadtam egy késhegynyi nátrium-benzoátot (biztos, ami biztos). Forrón üvegekbe töltöttem (szűrtem), és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Réti Andrásné Judit receptje.
Mandulatej készítése több módon lehetséges. Ez a recept egy nagyon egyszerű megoldás ami a szükséges munkát illeti, de egy éjszakán át áztatni kell hozzá a mandulát. Egy másik, főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehér csokoládét göz felett felolvasztjuk. Majd egy tálba hozzá adjuk a cukrot, tojást, tejszín felét és addig keverjük amig szép sima lesz. Adjuk hozzá az Amaretto-t és hagyjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA NÖVÉNYITEJ KÉSZITŐ GÉPBE TESSZÜK
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverje össze a feldarabolt és előkészített hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálban, sok jégkockával szervírozza.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű