menu

Családireceptkönyv.hu

Cukrászkrémek - Vajkrémek


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az ilyen módon készített vajkrémek közül kettőt emelnék ki, melyeket számos süteményben használAranykrém:

Hozzávalók:
800g vaj
120g tojássárgája
100g pudingpor
700g cukor
egy csipet vaníliás cukorKlasszikus csokoládés doboskrém:

Hozzávalók:
1000g vaj
600g egész tojás
500g kristálycukor
egy csipet vaníliás cukor
400g csokoládé
1000ml tejnak és nagyon közkedveltek.Párizsi krém:

Hozzávalók:
1000g vaj
1000g cukor
700ml tejszín
400g kakaópor

Elkészítés:


Elkészítés:

A pudingkrémnél leírtak szerint főzünk egy sűrű pudingot, még melegen hozzákeverjük a vaj 1/3-ad részét, majd kihűlésig simára keverjük. A maradék vajat kihabosítjuk, majd elegyítjük a pudingkrémmel.
Elkészítés:

A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral vízgőz felet csípősre melegítjük, majd kihűlésig habbá verjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és elegyítjük a kihabosított vajjal.


Léteznek még ún. tartós töltelékek, amik ugyan hivatalosan külön kategóriába tartoznak mégis vaj alapúak, ezért ide sorolnám őket. Két krémet, a párizsi- és a rokokó krémet emelnék ki, melyek nagyon intenzív csokoládés ízűek, emiatt nagyon népszerűek, sok készítményben előfordulnak.Elkészítés:

A tejszínt a cukorral sűrűre felfőzzük, hozzáadjuk az átszitált kakaóport és a vaj negyedrészét. Alaposan elkeverjük, majd valamilyen hideg felületen pl. márványlap, fémtepsi letáblázzuk. A táblázás során nemcsak lehűl az alapunk, hanem szépen be is sűrűsödik. Ezután ezt a masszát adjuk a kihabosított vajhoz.

A Rokokó krém a párizsi krém és az alapvajkrém egy-egy arányú keveréke.

Trükkök, tippek, praktikák:


Néhány vajkrémmel, főzött krémmel töltött sütemény:

sárgakrém: képviselőfánk, krémes, somlói galuska
aranykrém: sakkszelet, jojófánk, gyümölcskosárka
pudingkrém: gyümölcsös blundel, barackos papucs
párizsi krém: marcipánszelet, royal torta, burgonyamignon, tátracsúcs
rokokó krém: rokokó torta, stefánia torta, piramis szelet
doboskrém: dobostorta, dobos tekercs

Cukrászkrémek - Vajkrémek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Mézes krémes
Mézes krémes

Tésztához: A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi anyagot. Összeálitjuk a tésztát és 4 részre osztjuk. kb20*35 ös lisztezett tepsi hátulján világos barnára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Amália
Diós pudingos
Diós pudingos

A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Főzött csokikrém
Főzött csokikrém

A főzött csokikrém elkészítése: A tojást a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad. Ezután a robotgép üstjébe öntjük é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk