menu

Családireceptkönyv.hu

Farsangi szalagos fánk


Írta:

Elk. idő: 1óra 45 perc
Adag: 8 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dkg só
75 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg friss élesztő
5 dkg porcukor
4 dkg vaníliás cukor
10 dkg langyos,olvasztott vaj
6 db tojássárgája
5,5 dl tej
3 cl rum
A sütéshez:
5 dl étolaj
A tálaláshoz:
porcukor
lekvár

Elkészítés:




Kevés langyos tejjel, a liszttel, a cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
A többi porcukorral, és a vaníliás cukorral a tojás sárgákat habosra keverjük, hozzá öntjük a tejet, a rumot és jól kidolgozzuk.
Majd a liszteket hozzáadva megdagasztjuk a tésztát.
Az olvasztott vajat apránként adjuk hozzá, majd cipót formázunk belőle és liszttel megszórva, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.
Lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk “lyukas” fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk.
Ha a fánk alsó oldala szép pirosra sült, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.
Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és nem forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át, kívül viszont hamar odakap.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük.
Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

Farsangi szalagos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás lasagne
Gombás lasagne

Elkészíteni a besamelt: Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. Öntsd föl a tejjel és keverd el c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar BÖGRÉS FÁNKOCSKÁK GYORSAN
BÖGRÉS FÁNKOCSKÁK GYORSAN

A hozzávalókat keverjük alaposan össze egy nagyobb tálban. Galuskaszerű tésztát kapunk belőle. A tésztát két vizezet evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, majd ha nem ford...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Pizza tészta
Pizza tészta

Langyos tejbe a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat és az élesztőt összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Addig dagasztjuk, amíg az edény faláról l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
*Stíriai metélt - az igazi!
*Stíriai metélt - az igazi!

STÍRIAI METÉLT-el ma már ritkán találkozunk. ( Nem tévesztendő össze a vargabélessel!) Fél kg túró, egy tojás, 20 dkg liszt, só egy kanál tejföllel jól gyúrható tésztát készítek...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk