menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás, paprikás göngyölt sertésfej


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 gerezd fokhagymát összezúztam és a hús főzőlevével, 2 evőkanál fűszerpaprikával (aki szereti erőset is használhat) sűrű masszát kevertem.
A húst szorosan rúdba göngyöltem és minden oldalról bekentem a fokhagymás krémmel.

Elkészítés:


Ahogy én készítettem:
A fél sertésfejet (80 dkg) alaposan megtisztogattam és megmostam.
Annyi vízzel, ami bőven ellepte odatettem főni, egy nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 10 szem egész fekete bors és 2 evőkanál só társaságába (tehetünk bele füstölt ízű kockát is, de akkor a só mennyiséget csökkentsük).
Amikor megfőtt, a csontról lefejtettem a bőrrel együtt a húst.
5 gerezd fokhagymát összezúztam és a hús főzőlevével, 2 evőkanál fűszerpaprikával (aki szereti erőset is használhat) sűrű masszát kevertem.
A húst szorosan rúdba göngyöltem és minden oldalról bekentem a fokhagymás krémmel.
Frissen tartó fóliába tekertem és hűtőszekrénybe tettem.
Néhány órás hűtés után szépen szeletelhető.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kocsonyát készítettem, de soknak bizonyult a hozzávaló hús, ezért egy fél sertésfejet félretettem. Utána úgy gondoltam, remek reggeli vagy vacsora készülhet belőle. Nem tévedtem.Csoda ízes és finom göngyölt sertésfej készült belőle. Egy finom mézes, gyömbéres, fahéjas, csillagánizsos, citromos tea biztosan jó fog esni utána.

Fokhagymás, paprikás göngyölt sertésfej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Spenóttal töltött szűzpecsenye leveles tésztában
Spenóttal töltött szűzpecsenye leveles tésztában

A spenótot alaposan megmossuk, egy szűrőbe tesszük és forró vízzel leforrázzuk, lecsöpögtetjük, kinyomkodjuk és felszeleteljük. A túrót, a tejfölt a vajat, a sajtot, a zúzott fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
BOLOGNAI LASAGNE
BOLOGNAI LASAGNE

A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Hentestokány
Hentestokány

A lapockát csíkokra, a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra összezúzzuk. A füstölt angolszalonnát, gépsonkát és a meghámozott csemegeuborkát vékony me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ROPOGÓS SÜLT OLDALAS
ROPOGÓS SÜLT OLDALAS

Az oldalas minden oldalát besózzuk, tepsibe tesszük. A fokhagymát és a hagymát fokhagymanyomón áttörjük, és egyenletesen elosztjuk a húson. A zsírt épp csak folyósig melegítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk