1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük. Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk.
Csodás íze van és pikk-pakk összedobható! Ha gyors finomságra vágysz, ez tetszeni fog!
Az édesburgonyát megpucoljuk, és kb. 4-5 cm nagyságú darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben addig főzzük, amíg szinte már puha, de még nem teljesen az. Ekkor óvatosan leszűrjük, és e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonéz. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jól keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük egy tálba. Beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk és jól össze...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűA zöldségeket apró kockákra vágom, a salátát csíkokra. Sózom és félreteszem. A csirkemellet kockákra vágom, majd egy kis olajban alacsony lángon megsütöm. Fűszerezem sóval, borssa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű