6 db tojás
1 db citrom reszelt héja
24 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1 cs. sütőpor
22 dkg rétesliszt
5 ek. fekete kávé
A krémhez:
20 dkg vaj
17 dkg cukor
3 dl tej
3 ek. liszt
1 cs. vaníliás cukor
3 cl rum
2 ek. kakaópor
A kávés mázhoz:
16 dkg porcukor
1 ek. forró víz
2 ek. forró fekete kávé
1 ek. rum
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd apránként a tojásos masszához adjuk és elkeverjük.
Végül hozzákeverjük a hidegre hűlt kávét. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 3 lapot sütünk belőle. (180fokon) A tepsi mérete:20×30 cm
A tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük. Alacsony lángon, folytonos kevergetés mellett sűrűre felfőzzük.
A kihűlt masszához keverjük a puha vajat, a kakaóport és a rumot. Jól kihabosítjuk.
A kisült,kihűlt lapok közé töltjük a krémet.
A porcukrot a kávéval, a rummal, és a vízzel jól kikeverjük. A cukormázzal bevonjuk a sütemény tetejét. /Közben betettem egy kis időre a mikróba, így könnyebben tudtam kikeverni, előbb oldódott a cukor/
Ha a máz megszilárdult, szeletelve kínáljuk.
A kölest egy csipet sóval ízesítve megfőzzük a tejben, közepes tűzön folyamatos kevergetés mellett. Ha kész, beletesszük a vajat, a cukrot /ízlés szerint több is lehet/ és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A málnát megmossuk és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felvert piskótaalapot 2 részre osztjuk. Az egyik felét torta-formában megsütjük. Az anyag másik részét szintén 2 részre osztjuk, mély tányérba tesszük és az egyik részt 1 dkg kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű