menu

Családireceptkönyv.hu

legfinomabb krémet süteményekhez és tortákhoz! Ne vá


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 06
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Különlegesen krémes 150 g vaj
vaníliaaroma
3 tojásfehérje
250 g cukor
250 ml kókusztej
3 tojásvaníliakrém

Elkészítés:


A vajat a cukorral keverd habosra. A tojásokat és a tojásfehérjét lassanként add hozzá és kavargasd folyamatosan. Keverd bele a kókusztejet és adj hozzá vaníliaaromát. Főzd lassú tűzön, kavargatva nagyjából 10 perc alatt besűrűsödik. Vedd le a tűzhelyről és mikor kihűlt, kend meg vele a süteményeket. Alap vaníliakrém

Egy könnyed lágy krémet keresel süteményekbe, tortákba? Próbáld ki ezt!

Hozzávalók:

450 ml tej
4 tojássárgája
fél bögre cukor
3 ml vaníliaaroma A tojássárgákat kavard ki a cukorral, add hozzá a vaníliát. A tejet lassan öntsd hozzá, kavargasd folyamatosan. Alacsony lángon kezd el főzni, kavargasd, amikor elkezd besűrűsödni vedd még kisebb lángra, ha már nem folyik a kanálról a krém, akkor elkészült.Alap csokoládékrém

Hozzávalók:

500 ml tej
150 g cukor
50 g liszt
100 g kakaópor
60 g vaj
5 tojássárgája
2 teáskanál vaníliaaroma
Egy edénybe, amibe nem szoktak leragadni az ételek öntsd bele a tej háromnegyedét és a vaníliaaromát. Hagyd felforrni, majd vedd le a tűzről és hagyd kicsit hűlni. Egy másik edénybe tedd bele a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliát, mixerrel verd amíg krémes állagú lesz. Kezdd el hozzáönteni a félretett hideg tejet és a langyosat, de közben folyamatosan verd. Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport, kavargasd amíg sima lesz. Kezdd el főzni alacsony lángon, amíg krémes állagú lesz. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. Ha több krémre van szükséged, csak duplázd meg az alapanyagoakt. Ha nem használod el azonnal, miután kihűtötted fóliával letakarva tedd hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindössze 5 hozzávalóból, kevesebb mint 20 perc alatt elkészítheted a legjobb krémet süteményekhez és tortákhoz.

legfinomabb krémet süteményekhez és tortákhoz! Ne vá

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. 2. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csodatorta a Fekete erdőből
Csodatorta a Fekete erdőből

A hozzávalók felhasználásával kakaós piskótát sütünk. 3 részre vágjuk. Krém: 1 üveg kimagozott meggyet, 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vízzel és 1 kávéskanál fahéjjal felfőzünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Meggyes máktorta liszt nélkül - TCM
Meggyes máktorta liszt nélkül - TCM

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 2. Keverjük ki a tojássárgáját cukorral, majd adjuk hozzá a vanília kikapart magját, a citromhéjat és a darált mákot. 3. Öntsük hozzá az olajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Svájci omlós almatorta
Svájci omlós almatorta

A tészta adalékait a robotgép spiráljával morzsalékosra keverjük, kikent, lisztezett tortaformába nyomkodjuk. A szeletelt almát rátesszük, megszórjuk cukrozott fahéjjal. A tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk