25 dkg levesben főtt sárgarépa,
10 dkg zöldborsó,
20 dkg sonka,
5 tojás,
1 dl majonéz,
2 dl tejföl,
1 dl húsleves,
10 g zselatin,
fehérbors,
mustár,citromlé
A kockázott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A leszűrt levet felhasználhatjuk a zselatin elkészítéséhez. A tisztított almát kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk citromlével. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, majd összekeverjük a kihűlt zöldségekkel és az almával. A zöldséglében elkeverjük a zselatint, folytonos keveréssel kis lángon áttetszőre feloldjuk, de nem forraljuk fel! Kicsit hagyjuk hűlni. Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy a forma minden oldalán hosszabb legyen a fólia, hogy majd vissza lehessen hajtani a széleket. A zselatinos levet elkeverjük a majonézes salátával. A saláta felét a forma alján elsimítjuk, és sorban ráfektetjük a kemény tojásokat. A saláta másik felével befedjük, és ráhajtjuk a fóliát minden oldalról. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen tömörüljön benne a saláta. Hűtőbe tesszük néhány órára, de jobb, ha már előző nap elkészítjük. A megdermedt salátát tálalótálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és szeletekre vágjuk. Tetszés szerint díszíthetjük is pl. petrezselyem levelekkel, különböző színű paprika szeletekkel. Gusztusos és finom vendégváró! Ezt a megoldást a No Saltyn láttam, régebben hasonlót készítettem koszorú formában, az is nagyon mutatós volt.
A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, majd tegyük egy tálba. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a félbevágott paradicsomot, az apróra v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉSE: Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, lehámozzuk, kettévágjuk (1/3 a tetejéből). Sárgájukat óvatosan kiemeljük, a tojásfehérjéket egy tálra rakjuk. A tojássárgáka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát szedjük leveleire, mossuk meg. A koktélparadicsomot mossuk meg, vágjuk félbe. Az avokádónak kanalazzuk ki a húsát, vágjuk szeletekre. A csirkemelleket vágjuk hosszában...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük ecetet+ sót + borsot, folyamatosan keverve hozzáadjuk az olajat, köményt . Végül bele tesszük a céklát és az almát, alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű