menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás vaníliapuding


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dl tej
1 teáskanál vaníliakivonat
7 dkg barna cukor
2 tojás
2 tojássárgája
1,5 evőkanál kukoricakeményítő
csipet só
Az öntethez
30 dkg málna
3 evőkanál barna cukor

Elkészítés:


Habosra keverjük a tojássárgákat és az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a sót és a kukoricakeményítőt. Melegíteni kezdjük a vaníliakivonattal ízesített tejet, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és közepes lángon folyamatos kevergetés közben felforraljuk. Addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd.

Összefőzzük a málnát a cukorral. Időnként megkeverve langyosra hűtjük a pudingot, tálakba vagy poharakba adagoljuk, végül hűtőbe tesszük. A málnás öntettel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


az öntettel rétegezve is tölthetjük a poharakba.

Málnás vaníliapuding

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
 Burgonyaleves
Burgonyaleves

A megtisztított vöröshagymát és burgonyát kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a felszeletelt szalonnát és a vöröshagymát, majd hozzátesszük a sárgarépát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar túrós táska!
túrós táska!

Egy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntünk a 0,5 dl langyos tejet, a tejbe egy csipet cukrot szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sdhsg
sdhsg

sfghsgf

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Húsvéti fonott kalács
Húsvéti fonott kalács

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ehhez a langyos tejbe tesszük az élesztőt, és a porcukrot. Elkeverjük, majd 10 percre félretesszük. Mikor felfutott az élesztő, összeállítjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk