6 tojás
3 dl tej
2 dl olaj
22 dkg liszt
30 dkg cukor
7 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
15 dkg fehér csokoládé
12 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
2 tojássárgája
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl habtejszín
1/2 üveg lecsöpögtetett meggy (befőtt)
1 tasak zselatin
Hozzávalók a tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két részre, és külön-külön sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-os sütőben, 15 perc alatt megsütjük. Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet.
A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgáját a cukorral elkeverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra felfőzzük. Ezután hagyjuk kihűlni. A zselatint feloldjuk 3 evőkanál vízben, meglangyosítjuk, majd belekeverjük a krémbe. A habot felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük, másnap szépen lehet szeletelni.
1. A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálba tesszük és összekeverjük. 2. A vajat a cukrokkal krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat is. 3. A banánokat egy vil...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOperite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte. 2. Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHelyezd el egy tálban a sajtokat és tedd az ölükbe a feldarabolt mozzarella sajtot és almát. Locsold meg a mézből, pár csepp citromból és csipet fahéjből készített öntettel.
Elkészítési idő: 5 Nehézség: KönnyűMinden hozzávalóját fakanál segítségével összekeverjük. Hosszúkás formát kivajazunk és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 1 órán keresztül sütjük. Ha elkészült,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes