4 tojás
4 evőkanál hideg víz
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
A krém hozzávalói:
2 csomag epres pudingpor (főzős)
2 ,5 dl tej
2,5 dl meggybefőttlé
4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
350 g natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
5 dkg olvasztott csokoládé
A piskóta elkészítése:A tojásokat ketté választjuk.A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz házzá keverjük a tojássárgákat,majd az olajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt 22 x 38 cm-es tepsiben 180 °C-on megsütjük. A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!
Krém készítése:A pudingporokat a cukorral, tejjel,meggylével simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzá keverjük a kipürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot.Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük. A tésztalapra simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá vertem. A maradék cukrot a tojások sárgájához adtam és kikevertem, Hozzáadtam a lisztet, sütőport, kakaóport é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA: A tészta összetevőit összegyúrom, hűtőben legalább 1 órát pihentetem, de jót tesz neki az éjszakai pihenés is. Kinyújtom kb 2mm vastagra. Egy sütőlapot megfordítok, beborí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű