8db csirkecomb (alsó/felső vagy vegyesen)
2db vöröshagyma
2db paradicsom
pirospaprika
só, bors
2dl tejföl
liszt
olaj
A hagymát, paprikát és paradicsomot felaprítjuk.
A hagymát az olajon megpirítjuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Hozzáadjuk a csirkecombokat, majd sóval, borssal ízesítjük.
Lefedve megpároljuk. Ha kell, kevés vízzel felöntjük.
Amikor a csirke megpuhult, kiemeljük a lábosból.
A levét behabarjuk a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével, majd összeforraljuk.
Galuskával tálaljuk.
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha szeretnénk kissé ki is klopfoljuk. Megszórjuk sóval és a fűszerkeverékkel. A medvehagymát apróra vágjuk, a fehérborssal és kevés sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjünk simára 4 tk ketchupot 4 tk olívaolajjal. Forgassunk bele 8 db csirkeszárnyat, sózzuk meg őket, majd rendezzük el sütőtálcán. Süssük 200 fokon 25 percig, azután fordítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fele olajon, kevergetve 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű