Joghurtos:
5 db epres és
5 db barackos ivójoghurt (125 ml, kapható nagy kiszerelésben is)
2-2 csomag pudingpor (lehet vanília, vagy a joghurthoz illő ízesítésű)
5 dl habtejszín
mirelit vagy befőtt vegyes gyümölcsök (meggy, szeder, málna, eper)
Csokipudingos:
2 csomag csokoládés pudingpor
1 liter tej
2 kis tábla (2 × 7 dkg) Katica bevonó csokoládé
3 dl habtejszín
ebbe is tehetünk gyümölcsöt, de nem fontos
A joghurtos krémekhez a joghurtokban külön-külön megfőzzük a pudingokat, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük és mindkét pudingba keverünk egy keveset, hogy könnyű állagú legyen. Tetszés szerint rakhatjuk rétegezve a krémet-tejszínt-gyümölcsöt. A joghurt is lehet bármilyen ízű, rengeteg lehetőség van.
A csokishoz a tejben megfőzzük a pudingot, és beleolvasztunk 1 tábla csokit. Felverjük a tejszínt, és ebbe a krémbe is keverünk keveset. A többi tejszín mehet a rétegezésre és a díszítésre. A másik tábla csokival tetszés szerint feldíszítjük a poharakat.
ategória: Poharas krémek
Címkék: barackos, csokoládés, epres, gyümölcsös, joghurtos, málnás, meggyes, pudingos, szedres, tejszínes, tejszínhabos, vaníliás
Előkészítünk 4 kisebb poharat. Mindegyik aljára kézzel darabokra törünk 3 darab kekszet. Egy doboz joghurtot a kekszre kanalazunk a négy pohárba egyenlően elosztva. A megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent egy tálban összekeverjük. 200 fokos előmelegített sütőben kb.32*40 sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Sütési idő maximum 40 perc.(sütő függő) Nekem 30. perc alatt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta készítés: A szalakálit tejben feloldjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval és a szalakális tejjel összegyúrjuk. Fél nyújtható puha tésztának kel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű