menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös gombaleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg gomba
• 1 szál fehérrépa
• 1 szál sárgarépa
• zeller levél
• 1 fej vöröshagyma
• étolaj
• 2 tk pirospaprika
• 1 mk őrölt fekete bors
• 2-3 szál petrezselyem zöld
• só

Hirdetés
1 kis doboz tejföl
• 1 ek finomliszt
Leves betétnek:
• 4 dkg csigatészta

• ételízesítő

Elkészítés:


A gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát, petrezselymet apróra, a zöldségeket és a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldségeket, gombát. A zellerlevelet egészben tettem bele, amit a végén kivettem. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel a kívánt mennyiségre. Ha a zöldségek megpuhultak liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, kiforraljuk.
Betétnek csigatésztát főztem bele.

Tejfölös gombaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeraguleves
Csirkeraguleves

Májnokedli: 1db csirkemáj, 1 tojás, 3 ek. tápiókaliszt, 2 ek. szezámliszt, só, bors, petrus. Külön vízben főztem ki (a levesbe nem mertem, hátha szétmállik, de nem...) kanállal sz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Saláta leves
Saláta leves

A szalonnát apró kockákra vágom és kiolvasztom beleteszem az apróra vágott fokhagymát a salátát kissé megdinsztelem sózom és feltöltöm kb 2 l vízzel. Közben a tojásokat a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mentás cukkinikrémleves borsóval (Zé)
Mentás cukkinikrémleves borsóval (Zé)

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, pár perc után pedig hozzádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk és a hagymához ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Lencseleves spenóttal
Lencseleves spenóttal

A lencsét alaposan megmossuk. Egy lábasban növényi olajat hevítünk, és megsütjük benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lencsét és a sót, összekeverjük, felöntjük vízzel, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk