200 g liszt
440 g meggy
350 g tehéntúró
5 tojás
1 teáskanál sütőpor
150 g csokoládé
200 g cukor
50 g vaj
csipet só
20 g porcukor
A csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét keverd a masszához, add hozzá a lisztet és a sütőport.
A tehéntúrót keverd össze 3 tojással és a megmaradt cukorral. Használj mixert, úgy a legkönnyebb összekeverni.
Egy vajjal kikent, kilisztezett kis tepsibe öntsd bele a tésztának kicsit kevesebb mint a felét, erre a túrókrém felét kend rá, majd fedd be a meggy felével. A megmaradt tészta felét kend rá. Fedd be a túrókrém másik felével, szórd rá a megmaradt meggyet és fedd be a maradék tésztával. 180 fokos tepsiben nagyjából 45 percig kell sütni.
1. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. 3. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa már eldöntöttem, hogy bonbont készítek, előkészítem a hozzávalókat, kis tálkákban kiadagolva. A vízben úszó, kis tál is előkészítve, de mindennél fontosabb, hogy a szilikon form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mákot, a morzsát és citromhéjat a reszelt almával összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Olajozott, liszt...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Közepes1. A lágy vajat a cukorral, tojással, joghurttal elkeverjük, majd a szárazanyagokat is belekeverjük. Fóliában hűtőben pihentetjük legalább egy órát. 2. A tésztából púpozott teáska...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű