menu

Családireceptkönyv.hu

Házi kifli


Írta:

Adag: kb. 8db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


•35 dkg liszt
•2.5 dl tej
•2.5 dkg friss élesztő
•2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
•1 teáskanál cukor
•1 teáskanál só

+ 1-2 ek tej

Elkészítés:


•Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
•A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
•Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
•Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk

•A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
•A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
•Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
•A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
•Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Házi kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ani
Túrós pogi
Túrós pogi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Mónika
gofri (Lilla saját receptje)
gofri (Lilla saját receptje)

Mindent összekeverünk és kész.Ja és be kell tenni a gofri sütőbe

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós gofri (kenyérpótló)
Sós gofri (kenyérpótló)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Molnárka
Molnárka

1. Az élesztőt meg kell futtatni a langyos és kicsit cukros tejben, majd minden hozzávalót belepakolok a kenyér sütő gépbe. 2. A szépen megkelt tésztánkat 4 felé szedjük, és mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk