• 50 dkg csirkemell filé, olívaolaj,
• 1 fej hagyma,
• 1 gerezd zúzott fokhagyma, reszelt gyömbér,
• 1 lime kifacsart leve,
• 2 mokkáskanál kurkuma, őrölt kardamom, őrölt koriánder, őrölt fahéj, csipetnyi piros chilipor,
• 200 ml kókusztej, só ( tengeri ),
• barnarizs köretnek
1. Első lépésként a barnarizzsel foglalkoztam, mivel az köztudottan több időt igényel.
2. A csirkemellet csíkokra/ kockákra vágtam és hagytam állni fél órát a lime levében, illetve hozzáadtam a reszelt gyömbért is.
3. Ezután olívaolajban üvegesre pirítottam a felaprózott hagymát és hozzáadtam a csirkemellet gyömbérestől, lime levével együtt.
4. Pár percig lassú tűzön kavargattam, amíg a hús megfehéredett, majd hozzáadtam a kókusztejet és az összes felsorolt fűszert.
5. Kb. 10-15 perc főzést igényel, amíg a hús elkészül.
6. Tálalásnál zöld petrezselyem levéllel díszítettem!
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyújtsuk be a sütőt, egy nagy tepsit kenjünk ki vajjal. A húst kicsit klopfoljuk ki, de ha nagyon vastag, akkor vágjuk félbe. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majorannával, és fekte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd fel az 1 dl olajat 1 wokban, és dobd bele a mosott csirkét (én előtte konyharuhával át szoktam törölni, mert különben nagyon fröcsköl). Mehet nagy lángon, forgatva, kb. 7...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. A húskockákat hozzátesszük a hagymához, és kevergetjük, amíg majdnem kifehéredik a hús, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű