menu

Családireceptkönyv.hu

Mustárszószos csirkesült


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 bőr nélküli csirkemell vagy csirkecomb
10 dkg kockára vágott szalonna
80 ml tejszín
2,5 dl tej
3 evőkanál méz (szigorú diétában 1/2 tk. Lovely Sweet édesítő)
3 evőkanál mustár
1,5 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál keményítő összekeverve 1 evőkanál vízzel
só, bors
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

Elkészítés:


1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy tányérra.
3. A megmaradt mustáros páchoz öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, a serpenyőben keverve kezdd el melegíteni, majd öntsd hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Keverd folyamatosan, míg szépen besűrűsödik az állaga.
4. Az elősütött húsokat tedd vissza a serpenyőbe, így párold néhány percig együtt a szósszal. Amikor elkészült, hintsd meg a szalonnával és a petrezselyemmel.

Frissen tálald, de később is fogyaszthatod a maradékot megmelegítve. Kiválóan illik hozzá a párolt zöldség, a rizs, és jó választás a krumplipüré is.

Mustárszószos csirkesült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkecomb - Lusta asszony rakottasa
Csirkecomb - Lusta asszony rakottasa

1. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. 2. A szalonnát beirdaljuk. 3. A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát, a hagymát 1 cm-es darabokra szele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell, őzgerincben sütv
Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell, őzgerincben sütv

Elkészítés a baconbe tekert csikemell: A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. Egy tálba szórjuk a reszelt sajtot, tejfölt, a felvert tojásokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szezámmagos- bundás csirkemáj
Szezámmagos- bundás csirkemáj

A lisztbe egy kevés sütőport, sót, borsot és szezámmagot keverünk. A felvágott csirkemájat először lisztkeverékbe, majd kefírbe, majd újra a lisztkeverékbe forgatjuk. Ezután ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomos borsós csirkeragu
Paradicsomos borsós csirkeragu

A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk