menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt lilakáposzta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2000 g lilakáposzta
25 g só - tengeri
80 ml étolaj
2 teáskanál almaecet
600 ml víz
2 csipet köménymag (őrölt

Elkészítés:



1. A káposzták végeit levágjuk. A külső leveleket leszedjük.

2. Negyed cikkekre vágjuk a káposztafejeket.

3. Majd felcsíkozzuk, a megmaradt torzsát pedig kidobjuk. A felcsíkozott káposztának kell a hozzávalóknál lévő mennyiségnek lennie.


4. Ráhintjük a sót, majd jól átforgatjuk vele a káposztát, és félretesszük 30 percre állni.

5. A 20 perc leteltével egy fazékban olajat melegítünk, és rászedjük a káposztát

6. Folyamatos keverés közben közepes lángon kb. 50 percen át pároljuk. Rögtön adjuk is hozzá a víz egyharmadát.

7. Közben hozzáadjuk a vizet is, hogy folyamatosan legyen alatta folyadék, amin párolódhat.

8. Ha megpuhult a káposzta hozzáadjuk az almaecetet, átkeverjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Az elkészült káposztát az őrölt köménnyel ízesítjük ízlésünk szerint.

9. Tálakba szedjük, és már mehet is az asztalra! :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Vörös húsok mellé kiváló köretként szolgálhat bármikor, de önmagában is fogyasztható! ;)

Párolt lilakáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kukoricás rizs
Kukoricás rizs

A rizst pici olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, befedjük, és megvárjuk, amíg felforr. Kb. 1-2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 20-25 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült zeller
Sült zeller

A zellert pucold meg, mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyjából egyforma hasábokra. Rendezd a zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sót, a borsot, az oregánót, a pirospapri...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Trappista
Trappista

A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Tepsis burgonya
Tepsis burgonya

A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk más fajta fűszert is tetszés szerint. Egy tálban összekeverjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk