40 dkg penne tészta
1 csomag parajpüré (fagyasztott)
5 dkg vaj
1 db tömlős krémsajt
20 dkg gépsonka, vagy sonkás felvágott
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra.
2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát.
3. A tésztára tesszük a kiolvadt spenótot, majd ráöntjük a fűszeres tejszínt.
4. Alaposan átforgatjuk. Kivajazott tűzálló tálba öntjük
5. Forró sütőben sütjük, amíg megszilárdul. A sütés végeztével rászórjuk a reszelt sajtot, hogy ráolvadjon és egy kis piros színt kapjon
6. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.
A burgonyát meghámozzuk és 6 részre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. Egy tepsiben összekeverjük őket olíva olajjal, megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot a főzés előtti este beáztatjuk. A sonkát kockákra vágjuk. Egy kisebb fazéknyi vízbe beletesszük a babot, a sonkadarabokat, a babérlevelet, a darabokra vágott fokhagymát, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPörköltet készítek a darált húsból. Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat, és 2 evőkanál olajon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felszeletelt pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összevágott hagymát zsiradékban megpároltam, majd erős tűzön megpirítottam a felkockázott tarját. Só, bors, p.paprika, majoranna. Felöntöttem egy kis fehérborral és csendben rot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű