menu

Családireceptkönyv.hu

Sült libacomb


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál libazsír
2 db libacomb
1 púpozott teáskanál só
4 csipet fehérbors (őrölt)
8 gerezd fokhagyma
4 csipet majoránna
50 ml víz

Elkészítés:


1. A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is.

2. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé belefektetjük a tepsibe, majd 25 percig sütjük.

3. Az elősütés után megfordítjuk a combokat, melléjük tesszük a fokhagyma gerezdeket, és megszórjuk majoránnával. Az elősütésre azért van szükség, hogy a liba bőréből kisüljön a zsír, és kissé megpiruljon. Ha úgy látjuk, hogy kevés zsír sült ki a bőrből, akkor feltétlenül pótoljuk. Kb. 1 cm magasan álljon a zsír a tepsiben.

4. Egy kevés vizet öntünk a tepsi aljára, majd lefedjük alufóliával. A sütőt visszavesszük 190 C fokra, és addig sütjük a combokat, amíg teljesen meg nem puhulnak. A sütési idő függ a libacombok nagyságától és a sütőtől is. Érdemes a sütési idő felénél ellenőrizni a hús puhaságát, így nagyjából látjuk, hogy mennyit kell még sülnie.

5. Amikor a combok megpuhultak, eltávolítjuk az alufóliát. A combokat meglocsoljuk az alattuk levő zsírral, majd 220 C fokon addig sütjük amíg meg nem pirul. Ez kb. 10 perc, de figyeljünk oda rá.

Sült libacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: XXX
Gong bao – kínai mogyorós csirke
Gong bao – kínai mogyorós csirke

Első lépésként mindent elkészítünk a kezünk ügyébe, hogy hamar elkészüljön a gong-bao. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük keményítőliszttel, összefo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Csirke korma
Csirke korma

Egy forró serpenyőbe kevés olajat nyomatunk és rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy jól lepiruljon a hús, majd félretesszük (nem kell teljesen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Baconba tekert pulykamell borban
Baconba tekert pulykamell borban

A pulykamellet a hentessel vágassuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá, anélkül, hogy kilyukadna. Ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is megtehetjük. A kb. másfél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A burgonyákat meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Forró olajban kisütjük. Közben a húst felkockázzuk és befűszerezük, kevés olajon lepirítjuk. Mi salátával szeretjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk