menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos pulykaragu leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 40 dkg pulykamell
• 2 sárgarépa
• 2 citrom
• 1 bögre zöldborsó
• 1 dl tejszín
• 1 vöröshagyma
• 1 petrezselyem
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 evőkanál szárított tárkony
• fél zeller
• fél dl olaj
• bors
• só
• liszt

Elkészítés:


A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg az olajon. Tedd bele az alaposan megmosott, apró kockára vágott húst, és fehéredésig kevergesd. Ekkor fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, és párold félpuhára a húst. Add hozzá a kockákra vágott zöldségeket, és párold tovább. Amikor minden puha, tedd bele a zöldborsót, majd engedd fel körülbelül másfél-két liter vízzel.
Ha a leves felforr, mehet hozzá az apróra vágott petrezselyemzöld. Főzd még további 10-15 percig. Közben készítsd el a habarást. Egy tálban kézi habverővel dolgozd csomómentesre a tejszínt és a lisztet, majd keverd a forrásban lévő levesbe. Ha kész, hagyd még 10-15 percig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. A citromot csak közvetlenül tálalás előtt facsard a levesbe.

Tárkonyos pulykaragu leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dalma
Édes paradicsomleves betűtésztával
Édes paradicsomleves betűtésztával

1. A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. 2. A tűzről lehúzva, beleszórjuk a paprikát, elkeverjük, majd a paradicsomlevet fokozatos...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Tejfölös burgonyaleves - sk
Tejfölös burgonyaleves - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

Forró olajon kipattogtatok egy teáskanálnyi egész köménymagot. Hozzáadom a hagymát, felkockázott zöldségeket és a húst. Fehéredésig kevergetem, majd fűszerezem, megszórom kevés őrö...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Zellerkrémleves sonkacsíkokkal
Zellerkrémleves sonkacsíkokkal

Egy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsírt, pirítsd aranybarnára az apróra vágott hagymát, és a tűzről lehúzva keverd hozzá a fokhagymát is. A tűzhelyre visszatéve a lábast,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk