menu

Családireceptkönyv.hu

KENYÉRSÜTŐGÉPBEN SÜLT KENYÉR


Írta:

Elk. idő: 3 ora
Adag: 2 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg kenyérliszt ( 650-es )
20 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
so ( izles szerint)
pici cukor ( elhagyhato)
20 gr élesztő
2 ek. kanál olaj
1 ek. citrom leve
3, 2 dl langyos viz
1 evőkanál búzacsíra
2 ek. burgonyapehely

Elkészítés:


Kimerem a liszteket es egy talban osszekavarom.
Hozza adom a búzacsírát is.
A kenyersutogepben, eloszor beleontom a langyos vizet,az olajat, es a citrom levet.
Utana teszem a talban osszekevert lisztet.
Egy kis kanallal az egyik sarokban mélyedést csinalok, ide teszem az osszemorzsolt élesztőt,egy masik sarokba teszem a cukrot,es a harmadik sarokban a sot.
Bekapcsolom a gepet , es ennyi...
Dagasztas , kelesztes , sutes , 3 ora.
Az elokeszulet kb. 15 perc...
Az izesitest lehet valtoztatni, ki ahogy jonak latja...

KENYÉRSÜTŐGÉPBEN SÜLT KENYÉR

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
GOMBÁS-HÚSOS PALACSINTA
GOMBÁS-HÚSOS PALACSINTA

A hagymát, a paprikát és a paradicsomot felkockázom, a gombát vékony szeletekre vágom. Kicsi olajon a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, és zsírjára sütöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Curry
Curry

A csilipaprikák magjait eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Az így előkészített csilit – az őrölt gyömbér és a kurkuma kivételével – a többi fűszerrel együtt pár percig pirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás húsos burgonya
Gombás húsos burgonya

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy serpenyőben a MAGGI Ízvarázzsal megszórt hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kivesszük és egy sütőtál aljára tesszük. A gombá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Májfasirozott
Májfasirozott

A --- felettieket összedaráljuk, lehetőleg húsdarálón, majd hozzáadunk mindent, a tojáshabot csak a végén Kanalanként forró olajba szaggatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk